x 
Cart empty

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Általános információk

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az értékelemzést felsőfokú oktatási intézmények kurzusain és cégek által szervezett tanfolyamokon lehet megismerni, elsajátítani. (Értékelemzési képzések) A képzések általában illeszkednek a minősítési rendszer által előírt követelményekhez.

Jelenleg két minősítési rendszer létezik: az amerikai központú SAVE International (Society of American Value Engineers International) értékelemzési világ-szervezet és az európai European Governing Board (EGB - Európai Irányító Testület, az értékmenedzsment európai szervezete) minősítési rendszere.

SAVE International és az EGB minősítési rendszereinek egyezőségén túl arra a különbségre számíthatunk, hogy a SAVE International nagyobb gyakorlati tapasztalatot és a FAST diagramok készítésében való jártasság bizonyítását várja el a pályázóktól, míg az EGB a szervezeti stratégia, a szervezeti értékek, a szervezeti értékmenedzsment politika értésére, meghatározásának képességére helyez nagyobb hangsúlyt.

 
Magyar Értékelemzők Társasága a SAVE International minősítési programját működteti. Az elérhető minősítési szintek:
 

  • AVS (Associate Value Specialist) – Teamtag Értékelemzési Szakember: a kezdő értékelemzők elismerésére.
  • VMP (Value Methodology Practitioner) – Gyakorló Értékelemzési Szakértő: azok elismerése, akik részt vettek az alapfokú képzésen és tagjai vagy irányítói értékelemzési projekteknek.
  • CVS (Certified Value Specialist) – Minősített Értékelemzési Szakértő: a legmagasabb minősítési szint azok számára, akik szakértői szintű tapasztalattal és ismeretekkel rendelkeznek az értékelemzésről. Háromféle CVS bizonyítvány létezik:
    • Értékszakértők számára, akik értékelemzési projekteket vezetnek, vagy részt vesznek azokban, továbbá oktatják az értékelemzési ismereteket.
    • Programmenedzserek számára, akik alkalmazottként a cégüknél, vagy intézményüknél felelősek értékelemzési programok és projektek létrehozásáért, irányításáért.
    • Főállású egyetemi/főiskolai oktatók számára, akik akkreditált egyetemen, vagy főiskolán oktatnak értékelemzést.

A minősítéssel kapcsolatos kérdéseikkel - a MÉT titkárságon keresztül – a Minősítési Bizottság elnökéhez fordulhatnak. (Kapcsolat)