x 
Cart empty

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gyakori kérdések

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

1. Milyen minősítési szint vonatkozik rám?

2. Hol találhatók Modul I. és Modul II. tanfolyamok?

3. Ki lehet a tanácsadóm, konzulensem?

4. Hogy lehet felgyorsítani a minősítési folyamatot?

5. Hogyan értesülhetek arról, hogy probléma van a minősítési kérelmemmel?

6. Hogyan készüljek fel a vizsgára?

7. Hol és mikor tehetek vizsgát?

8. Hogyan tudhatom meg, mikor jár le a minősítésem?

9. Mit kell tenni az újraminősítéshez?

10. Hogyan fizethetem be a vizsga- vagy a minősítési díjat?

11. Kit hívhatok, ha további kérdéseim vannak?


1. Milyen minősítési szint vonatkozik rám?

Az AVS minősítés azokat az egyéneket ismeri el, akik újak az értékelemzés területén, de már részt vettek az alapfokú – Modul I. – értékelemzési képzésen. Ez a belépő szint, ahonnan a magasabb szintű VMP, vagy CVS minősítés elérhető.

A VMP minősítés azokat az egyéneket ismeri el, akik az AVS minősítés mellett rendelkeznek némi értékelemzési gyakorlati tapasztalattal is. Ez a középszint, amely elsősorban az értékelemzéseket végző team-tagok számára szól.

A CVS minősítés a SAVE International-nél elérhető legmagasabb minősítési szint. Ez a szint azok számára szól, akik rendszeresen művelik az értékelemzést és jelentős értékelemzési tapasztalattal rendelkeznek. CVS minősítést kaphatnak  értékelemzési szakértők, értékelemzést végző teamtagok, értékelemzési program menedzserek, vezetők, vagy oktatók.


2. Hol találhatók Modul I. és Modul II. tanfolyamokra vonatkozó információk?

Mindkettő megtalálható a honlapon. (Értékelemzési képzések) Az időpontok és elérhetőségek pontosításához fordulj a MÉT titkárságához.


3. Ki lehet a tanácsadóm, konzulensem?

A tanácsadó egy CVS minősítéssel rendelkező személy lehet, aki ismeri az aktuális minősítési követelményeket. Előnyös, ha olyan valaki, aki a környezetedben elérhető, vagy akit már korábban is ismertél. Győződj meg róla, hogy a kiválasztott tanácsadód tisztában van-e a jelenlegi minősítési követelményekkel. A tanácsadód szerepe, hogy igazolja, hogy minden szükséges követelménynek eleget tettél, és felhatalmaz a minősítésed benyújtására, feltéve, hogy az összes VMP ill. CVS minősítési dokumentációt bemutatod. A benyújtástól a jóváhagyásig szükséges idő átlagosan 2 hónap. Ez az idő ahhoz kell, hogy a Minősítő Bizottságnak legyen ideje a kérelmed vizsgálatára.


4. Hogy lehet felgyorsítani a minősítési folyamatot?

Győződj meg róla, hogy kérelmedet az ajánlott benyújtási formátumban nyújtottad be.

Foglalj össze minden szükséges anyagot táblázatban. Az egyes kategóriáknál sorold fel a kért pontokat, és azokkal összhangban legyen összeállítva a megfelelő dokumentáció. A Minősítési kézikönyvben minden minősítési szinthez megtalálható egy ellenőrző lista.

A projekteket legfeljebb négy-négy oldalon mutasd be, mert ennél hosszabb összefoglalók lelassítják az értékelési folyamatot.


5. Hogyan értesülhetek arról, hogy probléma van a minősítési kérelmemmel?

Értesíteni fognak, és a tanácsadód is kap másolatot a jelentősebb problémákról. Ha a kérelmedet elutasítják, kapcsolatba léphetsz a Minősítő Bizottsággal, és kérhetsz információt, vagy akár fellebbezési meghallgatást.


6. Hogyan készüljek fel a vizsgára?

Miután a Minősítő Bizottság jóváhagyta a kérelmedet, értesíteni fognak arról, hogy vizsgát tehetsz. A vizsgára történő felkészülést segíti az értékelemzési szabvány áttekintése, a SAVE és a MÉT honlap tanulmányozása, és a CVS tanácsadóval folytatott konzultáció. A tanácsadónak segítenie kell, hogy felkészülhess a vizsgára, és különféle szakirodalmakat is tud ajánlani.


7. Hol és mikor tehetek vizsgát?

Az AVS vizsga általában az AVS tanfolyamot szervezőnél tehető le.  Egyébként leteheted a vizsgát bármikor az év során egy minősített vizsgafelügyelő felügyelete mellett is. A vizsgafelügyelőkkel kapcsolatban további tájékoztatás a MÉT Minősítő Bizottságától kérhető.


8. Hogyan tudhatom meg, hogy mikor jár le a minősítésem?

A minősítési számod első négy karaktere mutatja az eredeti minősítésed évét, a következő két karakter a hónap, és a három utolsó karakter a minősítés szintjét. Ha például a minősítési számod 200203007, a lejárati időpont 2006. március 31. ill. minden négy évvel későbbi időpont.

A Minősítési Bizottságtól a minősítés lejárta előtt figyelmeztető levelet kapsz. Ha ezt nem követi válasz, akkor egy végső figyelmeztetést küldenek számodra. Ha a végső figyelmeztetésre sincs válasz 30 napon belül, akkor a minősítés státuszát „lejárt”-ra változtatják. Ha a Minősítési Bizottságnak nincs meg a jelenlegi postai címed és/vagy nem kapod meg ezt a levelet, az nem ment fel az újraminősítési folyamat alól, vagy a kérelem benyújtásakor elkövetett hibából adódó következményektől. A minősítés érvényben tartása mindig a szakértő feladata és felelőssége. A lejárt minősítés további használata az etikus magatartás megszegését jelenti, és a Magyar Értékelemzők Társasága Etikai Bizottságára tartozik.


9. Mit kell tenni az újraminősítéshez?

A legjobb módszer, ha a minősítésed (vagy újraminősítésed) elfogadásának időpontjától tudatosan és folyamatosan elkezded gyűjteni az újraminősítéshez szükséges dokumentációkat. Évente tekintsd át a felhalmozott dokumentumokat, és készítsd el a munkalapokat. Folyamatosan kövesd az értékelemzés módszertani fejlődését.


10. Hogyan fizethetem be a vizsga- vagy a minősítési díjat?

Az AVS vizsga díját általában az AVS tanfolyam díjával együtt fizetheted.  Az egyéb vizsgáknál ill. az újraminősítésnél a MÉT titkárságon keresztül online kérelemre (Kapcsolat) megküldött számla ellenében történő fizetésre is van lehetőség. Légy szíves, add meg a kért adatokat és a MÉT titkárság elindítja a minősítési folyamatot.


11. Kit hívhatok, ha további kérdéseim vannak?

Lépj kapcsolatba a Minősítő Bizottság vezetőjével a MÉT titkárságán keresztül. (Kapcsolat)